HOME


Hartelijk welkom bij mijn B&B die gelegen is in één van de mooiste streken van Nederland, de Achterhoek. De plek waar je moet zijn voor rust en ruimte, kunst, cultuur en culinaire verwennerij.

De B&B is aan het huis gebouwd maar ligt geheel vrij met volledige privacy. Het gastenverblijf, inclusief overdekt terras van 30m2, geeft uitzicht op de Lindesche molen genaamd “Ons Belang”. De molenaar laat de wieken iedere zaterdag en vaak op zondag in volle glorie draaien. De molen is het startpunt van de Linde wandelroute. Deze route is 11.5 km lang.

Bovendien loopt het beroemde “Pieterpad” langs de B&B en de molen.
Jaarlijks volgen vele honderden wandelaars de bekende tocht van Pieterburen in Groningen naar de Sint-Pietersberg in Limburg. Vorden ligt precies in het midden van deze 450 kilometer lange wandelroute. Vorden is etappeplaats van het pad. Hier kruist het Pieterpad het Trekvogelpad, een must voor vogelliefhebbers.

Er zijn veel fiets- en wandelroutes in de omgeving. De meest bekende is de Acht Kastelenroute (38 km.), waarvan Vorden het centrale punt is.

De naam van de B&B

De naam van de B&B is ontleend aan de vorige bewoner van dit huis. Hij woonde hier 35 jaar. Professor Peter Hoefnagels was Hoogleraar aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hij doceerde daar Criminologie. Hij was voor D66 Senator in de 1e Kamer van 1987 tot 1995. Peter Hoefnagels overleed in Lochem in 2011. Hij werd 85 jaar.

Hoefnagels was een verdienstelijk schrijver. Van zijn hand kwam onder andere ‘Dansen op het terras’ en ‘De zandheuvel’. Hij publiceerde boeken over scheidingsbemiddeling. In vakkringen wordt hij gezien als de ‘uitvinder’ van de mediatie bij echtscheiding zoals we die nu kennen. U logeert in zijn voormalige werkkamer die vol stond met boekenkasten. Na verbouwing in 2013 werd de kamer omgebouwd tot gastenverblijf.

Thema door Anders Norén