OMGEVING

De omgeving vanuit de B&B kenmerkt zich vooral door veel groen.

De rustige zandpaden lenen zich bij uitstek voor het ‘spotten’ van reeën.
Deze dieren zoeken vaak bij zonsondergang een overnachtingsplek.
Tegenover de molen naast de B&B ligt een gebied waar zich reeën ophouden.
Het is een belevenis om vóór de schemering daarheen te gaan om de dieren
daar te spotten. Deze tip krijgt u van de boswachter.

Vlakbij Kasteel Vorden is het “Knopenlaantje”; een boslaan met beuken waar verliefde paren een knoop kunnen leggen in de laaghangende beukentakken.
Ter bezegeling van elkaars liefde.

De Achterhoek is bekend om zijn ‘Coulissenlandschap’. Op elke hoek of landweg heeft u een fenomenaal uitzicht. Akkerbouwgebieden, omzoomd door houtwallen worden afgewisseld met bossen. En overal is het groen.

De rivier de IJssel stroomt door dit gebied en heeft u even genoeg van al dat groen? Geen nood. De oude handelssteden, genoemd Hanzesteden, Zutphen, Deventer, Doetinchem en Lochem zijn binnen handbereik. Ze bieden een leuke winkeldag.

En wilt u een uitstapje maken naar het buitenland? Duitsland ligt op slechts 25 kilometer van de B&B. Daar is het ook geweldig winkelen in bijvoorbeeld Emmerich of het wat noordelijker gelegen Nordhorn.

De Hanzesteden maar ook de schilderachtige stadjes in de buurt zijn een lust voor het oog. Dat komt door de historische gebouwen, stadswallen, kerken, musea en gezellige winkelstraten.

In de Achterhoek is het leven totaal anders dan in het hectische westen van Nederland. Hier vindt u nog de rust en ruimte die zo nodig is voor echte ontspanning. Die ontspanning is hier te vinden.

In en om Vorden is veel te doen.

Neem alleen al de “Acht Kastelenroute”, die voert langs verstilde lanen, mooi bewaarde landhuizen en kastelen uit vervlogen tijden.

Of wilt u de sfeer proeven van het begin van de vorige eeuw? Ga dan eens lunchen of dineren in “Hotel Bakker” in Vorden. Daar is de tijd stil blijven staan en krijgt u service en kwaliteit die alleen nog in de herinnering is.
Een belevenis om te ervaren. Let op de mooie inrichting, het servies en de open haard in het café.

Boekenliefhebbers kunnen ook eens naar Bredevoort gaan om daar in de talloze boekenwinkels te snuffelen in oude boeken.